MÁV utaspanasz

MÁV utaspanasz

Sziasztok! Általában rezignáltam veszem tudomásul a MÁV packázásait. A szokásos 10-20 perces késeket, ha meg nem is értem, de már hozzászoktam. Azonban ami ma (11.16.) történt, még nálam is kiütötte a türelmi skálát.

A BpNyugati pu-Fót-Veresegyház vonalon közlekedem minden nap. Ezen a vonalon egyvágányos a közlekedés, kitérők Rákos-Palota Újpesten-Fóton-Csomádon és Veresegyházon vannak. Ma reggel a Veresegyházról hivatalosan 06:49-kor induló vonattal igyekeztem munkába, ennek a Nyugatiba érkezési időpontja, menetrend szerint 07:31.

Csomádon megállítottak minket, mert a szembejövő vonat késett és bámilyen érthetetlen, de 7:40-ig várattak. Ez idő alatt akár a végállomásra is beértünk volna, de két másik kitérőt mindenképp érintettünk volna. Úgy gondolom ez teljes egészében a szolgálatos menetirányítók felelőssége, mert azt nem hiszem, hogy nincs kommunikácó az állomások és a vonatvezetők között.

Az egészet utána még megfűszerezték azzal, hogy Rákos-Palota Újpesten leszállították az embereket és átterelték egy másik Vácról érkező vonatra, amely amúgy is zsúfoltan érkezett és még cca. 150-200 embernek kellett felszállnia.

Végül is a vonat majdnem ¾ 9-re ért be a Nyugatiba. Úgy gondolom ezt a történetet érdemes lenne kivizsgáltatni, mert ha gondok is akadnak egy-egy szerelvénnyel, nem kellene az egész menetrendnek dőlnie, ha a szolgálatos menetirányítók odafigyelnének és mindent megtennének a gondok orvoslására. Köszönöm.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük