Panasz a menetrendre

Panasz a menetrendre

Az új menetrend lenne panaszom tárgya. Dombóvárról Fonyódra eddig volt egy kényelmes vonat, Kaposváron pár perces várakozással. Dombóvárról hat után nem sokkal indult a vonat, Kaposvárra háromnegyed hét előtt már megérkezett, kényelmes átszállás a Kaposvár-Fonyód-i vonatra, majd Másfél óra múlva már Fonyódra is érkezett a szerelvény.

Az össz menetidő valamivel több, mint 2 óra volt. Ezt most sikeresen megváltoztatták. Most a menetidő 4 óra 20 perc, és át kell szállni Gyékényesen és Nagykanizsán. Ennek az oka az, hogy a Kaposvár – Fonyód közti személyvonatot kb. 2 perccel a dombóvári szerelvény érkezése ELŐTT elindítják.

Van ara esély, hogy ez a menetrendi helyzet megváltozik? Illetve arra van-e esély, hogy az egész vonal menetrendjét újragondolják-e? Persze, nem csak ez az egy probléma van, de ez a legfájdalmasabb számomra.

Érdemes megnézni például a Balatonföldvár – Pécs közötti közlekedési lehetőségeket, az eddig egész jól működő megoldások már nem jók, átlagosan a menetidő több órával megnőtt. Ez szerintem a MÁV-nak majd nyáron lesz igazán érezhető, mert így a Balaton felé tartó utasok egy részét bizony el fogják veszteni, legtöbbször ilyen pár perces csúszások miatt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük