Mire való egy ipari botmixer?

Botmixerről már mindenki hallott, de mire való vajon egy ipari botmixer? Ez a gép alapvetően a nagykonyhákban használatos, ahol az otthununkban megszokott mennyiségeknél több krémet, szószt vagy szuszpenziót kell előállítani. Ezt a volument pedig csak az ipari botmixer bírja.

Hogyan lehet megkülönböztetni az ipari botmixereket?

Ahogy más gépeket az ipari konyha eszközei között, az ipari botmixereket is a méretük alapján lehet a legkönnyebben csoportosítani. A nagyméretű eszközök esetében nem ritka, hogy akár 100 liternyi alapanyaggal is elbírnak, ezeket feldolgozni igazán nagy kihívást jelent. Emiatt az ilyen botmixerek nagyobb méretűek és tömegűek, és általában rozsdamentes acélból készülnek. A rozsdamentesség amúgy is alapfeltétel a nagykonyhákban, és könnyebben el is lehet mosogatni őket.

Kevesebb alapanyag feldolgozásakor jön jól a kompakt botmixer, amely maximum néhány tíz liter összekeverésére, bedolgozására használható. Nagy előnye, hogy a nagyméretű botmixereknél könnyebb, ezért nem olyan fárasztó vele dolgozva.

A legkisebb botmixerek közé tartoznak a mini vagy mikro eszközök, ezeket jellemzően akkor veszik elő, amikor nincs szükség a nagyobb gépek teljesítményére. Ilyen feladat például egy emulzió kikeverése, aminek túlzás lenne nekiállni egy több kilós botmixerrel.

Hogyan vásárolhatók meg az ipari botmixerek?

Az ipari konyha gépek ma már könnyen elérhetők akár nagy tételben és professzionális minőségben is, mivel sok webshop foglalkozik ezek árusításával. Ha ilyen helyen rendelünk, akkor hozzáértő kiszolgálással találkozhatunk, ahol nem csak a nekünk megfelelő termékek kiválasztásában tudnak segíteni, hanem akár a kérdéseinket is megválaszolják.

Az ipari botmixerek általában önálló kategóriaként jelennek meg, köszönhetően annak, hogy hatalmas a kínálat ezen a területen. Az egyes termékek rendszerint külön aloldalakat is kapnak, ahol minden paraméter, tulajdonság és tudnivaló is megismerhető. A segítségükkel kiválasztható az ideális gép, mely a legjobban megfelel a nagykonyha igényeinek és ételkészítési szokásainak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük