Mi is az a fitbox?

A fitbox egy új edzésmódszer, amelyet profi oktatók vezetnek, miközben a csoportos edzéseken a résztvevők energiafokozó gyakorlatokat végeznek bokszbábukon. A bokszra alapuló fitnesz edzésfajta nagyon népszerű, hiszen a szórakozás és a mentális fejlődés egyszerre garantált. Ezen kívül mit érdemes még tudni a fitboxról?

Honnan ered a fitbox?

A pusztakezes harc több ezer éves múlttal rendelkezik, a fitbox ennek egy modern változata, ahol nincsen küzdelem, nincs konkrét ellenfél, akit le kellene győzni. Itt a legfontosabb, hogy saját magadra figyelj az edzés közben. A fitbox az egész testet átmozgatja, javítja az állóképességet és a gyorsaságot. Egyértelműen szálkásít ez a mozgásfajta, sőt javítja az izomtónust is. Mindemellett stresszoldó hatása segít a hétköznapokban levezetni a felgyülemlett feszültséget.

Kihívás a testnek

Akik valaha kipróbálták, egyértelműen amellett az álláspont mellett vannak, hogy különbözik más kardiótól. A fitbox igazi kihívás a testednek. Összességében a küzdősportok előnyével mind rendelkezik, hiszen az edzés során üthetsz, térdelhetsz, rúghatsz. A fitbox közben nagyon fontos a megfelelő légzés, erre az edző is biztosan figyelmeztet közben.

A fitboxnak számos pozitív hatása ismert:

  • javítja a tüdőfunkciót
  • csökkenti a szívbetegségek kialakulását
  • formálja a fő izomcsoportokat
  • javítja a koordinációt
  • javítja az állóképességet
  • csökkenti a depressziót
  • javít az alvásminőségen
  • kalóriaégető 

Stresszoldás magas szinten

A fitbox edzések nem elég, hogy szálkásítanak és javítják a kardiovaszkuláris teljesítményedet, még a felgyülemlett stresszt is magas szinten képesek oldani. A zsák elleni harc segít levezetni a mindennapi feszültséget, a zene és a csoportos edzésmódszer mentálisan is feltölt. a fitbox gyakorlatainak kombinációja végtelen, így biztosan nem fogod megunni, miközben akár 800 kalóriát is elégethetsz.

Mit értünk FITBOX program alatt?

A fitbox program egy rendszer, amely boksz totemek minőségét foglalja magába. Fontos tudni, hogy a fitboxot speciálisan képzett oktatók tartják. A csoportos órákon mindig jó a hangulat, emellett a zene felpörgeti a csapatot. Nincs is annál jobb, mint amikor az egész testet átmozgatjuk és közben jól érezzük magunkat.

Milyen felszerelés ajánlott az első fitbox óránkhoz?

A fitboxnál használhatóak a szokásos sportruházatok, azonban kesztyűre biztosan szükség lesz az esetleges sérülések elkerülése érdekében. A csukló megerősítése és az ujjak védelme kiemelten fontos az edzés közben. A folyamatos vízpótlásra figyeljünk oda, de a legjobb, ha minden óra előtt 60 perccel megiszunk egy nagyobb mennyiségű vizet, és később fokozatosan pótoljuk a folyadékbevitelt.

Egy stresszes nap után igazán jó érzés levezetni a felgyülemlett feszültséget. Ha úgy érzed mostanában a konditeremben nem dob fel az edzés, vagy csak egy kis változatosságra vágysz, akkor látogass el a Brill Fitnessbe, ahol kipróbálhatod a fitboxot és profi csoportos edzés keretein belül töltődhetsz fel. Itt az ideje, hogy kipróbálj valami újat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük