Mi is az a Webshop SEO és hogyan is kell azt elképzelni?

Bizonyára mindannyian hallottuk már a webshop kifejezést, és a legtöbben már használtuk is vagy folyamatosan használjuk. Webshop egy az interneten felellhető áruház. Röviden úgy lehet elképzelni, mint egy klasszikus boltot csak az interneten. Ugyan úgy van webshopok iparágak vagy termékcsaládok szerint, valamint van kosár, viszont itt a vásárlás során nem feltétlen kapjuk kézhez megvett termékünket azonnal. Például ha fizikai terméket veszünk, annak van kiszállítási ideje, persze kivételt képeznek ez alól a digitális termékek és digitalizált szellemi termékek csoportjai, mint például software-k, filmek és oktató anyagok. Most már tudjuk mi is Webshop, de mi az a SEO?

A SEO jelentése röviden, tömören keresőoptimalizálás. Kicsit bővebben a weboldalak optimalizálása a keresőmotorok találati listáján elért minél jobb helyezések érdekében. Például bármely internetes keresőmotorba bizonyos kulcsszavakra weboldalunk a találati lista első oldalán szerepeljen.

De hogyan is közelíthető a két fogalom?

Egy webshopnak a célja, hogy minél több vásárlói igényt tudjon kielégíteni, pontosan úgy, mint bármilyen hagyományos kereskedelmi egységnek, és persze hogy ezáltal bevételt generáljon. Tehát amennyiben egy weboldal minél több bevételre akar szert tenni annál több látogatót kell tudnia bevonzania, akik majd később remélhetőleg potenciális és a legjobb esetben visszatérő vásárlókká válnak. Ebben jelent óriási nagy segítséget a Webshop SEO, amely ezt az egész procedúrát hivatott kezelni a legmagasabb fokon.

SEO szakemberek fejlesztik a weboldalak HTML kódjait, szerkesztik a képi, videós és szöveges tartalmakat. Profi linképítést és kulcsszó kutatást végeznek, és kereső baráttá formálják a weboldalak tartalmát. Mindezzel jobbnál jobb találati arányt érve el a netes keresőkben. Nyilván nem elég a weboldalunkat egyszer jól megcsinálni, ugyanis mint látjuk a körülöttünk világ is folyamatosan változik. Változnak a keresési trendek, a vizuális elvárások, az animáció igények stb. Ezért a webshopunknak is folyamatosan változnia szükséges, hogy ne kerüljön hátrányban.

Összességében egy jól végzett keresőoptimalizálási munka felér egy jól időzített marketing kampánnyal. Akár megtöbbszörözheti a látogatók számát, ezáltal komoly plusz forgalomra tehet szert egy-egy Webshop. Mindenféle képen egy hasznos és alkalmazandó dolog a versenyképesség megtartása érdekében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük