Ágyi poloska – hogyan szabaduljunk meg tőle?

Ágyi poloska – hogyan szabaduljunk meg tőle?

Az ágyi poloska sok ember életét megnehezíti, mivel nagyon nehéz megszabadulni tőle. Sokféle barkácsáruház kínál sprayt az írtáshoz, de még ezekkel is akár hónapokba telhet a siker elérésére. Ez amiatt van, hogy a poloska igencsak gyorsan szaporodik, és nem elég a kifejlett rovarokat elpusztítani, hanem a tojásokra is gondot kell viselni.

Ágyi poloska elpusztítása hő segítségével

A hő egy jó módszer az ágyi poloskák megölésére, ha 90 percen keresztül 45 fokos meleg éri őket, akkor elpusztulnak. Ez igaz a poloskákra és a tojásaikra is, ez pedig viszonylag könnyen megoldható egy szárítógép segítségével.

Csak be kell tenni a ruhákat, plüss játékokat, ágyneműt, terítőket egy nagymosásra, majd beállítani a szárítást.

Ágyi poloska elpusztítása hideg segítségével

Az ágyi poloska nem csak a meleget nem bírja, de mint minden más élőlény, a hidegtől is elpusztul. Ha legalább 80 órán át mínusz 16 foknak tesszük ki ezeket a kártevőket, akkor minden példányuk megdöglik. Ha a hőmérséklet leesik mínusz 20 fokra, akkor pedig 48 óra is elegendő a kiirtásukhoz.

Matrac megtisztítása az ágyi poloskától

A matrac kedvelt lakóhelye az ágyi poloskáknak, ezért mindenképpen ellenőriznünk kell ezt a helyet. Vegyük le az ágyneműt, majd mossuk ki a mosógépben, és ha lehet, szárítsuk is. Az ágyat pedig porszívózzuk át, majd a felszívott poloskákat egy nylon zacskóban fogságba ejtve öntsük ki a posztívóból, és dobjuk be a kukába. Ha van otthon gőzgépünk, azzal is kezelhetjük a matracot, mivel ez rendkívül forró, és a kifejlett állatok mellett a tojásokat is elpusztítja.

Forrás: How to Kill Bed Bugs?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük