Kényes jogi esetek Németországból

Egy mindelhemi szálloda recepcióján figyeltek fel még nyáron arra, hogy az egyik hölgy vendég szobájában elég nagy a mozgolódás. Minden nap újabb és újabb férfiak jelentek meg, akik nem foglaltak maguknak szállást.

A dolgozók ezért értesítették a rendőrséget, akik a razzia során olyan eszközökre bukkantak a 46 éves hölgy szobájában, amelyek bizonyítékként szolgáltak az általa folytatott prostitúciós tevékenységnek.  Egyébként bejegyzett prostituáltként volt számon tartva Németországban, így jogilag nem követett el bűncselekményt.

Abból szempontból viszont nem a legjobb helyszínt választotta az üzleti tevékenysége lebonyolításához, hogy Mindelheim városában kivételesen illegálisnak számít ez a fajta foglalkozás. Így adminisztratív szabálysértés miatt a bíróság hatalmas pénzbüntetést szabott ki rá, amellyel leginkább azt próbálta elérni, hogy elrettentse az őt követni kívánó hölgyeket a szándékuktól. Bár az eset nagy port kavart a városban, azóta már lecsillapodtak a kedélyek, és a polgárok tovább élik az életüket nyugalomban és békében.  

Véget ért egy prostituáltat hétszer is megszúró német férfi pere 

Négy év letöltendő börtönbüntetésre ítéltek egy német férfit a frankfurti bíróságon, aki hétszer szúrt meg egy prostituáltat egy tavaly tavasszal történt incidens során. A vádlott egy 30-as éveiben járó férfi, aki gyakran töltötte az idejét “éjszakai pillangók” társaságában. A veszekedés kiváltó okáról sok mindent nem lehet tudni, de a férfi a bíróságon azzal próbálta bizonyítani az ártatlanságát, hogy önvédelemből cselekedett.

A bíróság azonban ennek a lehetőségét rögtön el is vetette a szúrt sebek nagyobb számára hivatkozva. Mint, ahogy később kiderült, a férfit egyedül az mentette meg a komolyabb büntetéstől, hogy a hölgy is némileg ludas volt az események kialakulásában. Hiszen az eset során addig provokálta a férfit, amíg tettlegességig nem fajult a dolog.

Ez azonban még nem jogosít fel senkit arra, hogy életveszélyes sérüléseket okozzon egy másik embertársának, akár örömlány, akár nem. A jó hír az, hogy a hölgyet még sikerült időben kórházba szállítani, és megmenteni az élet, de sajnos maradandó károsodásokat szenvedett, amelyek a további életére is kihatással lesznek majd.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük