Az online rádiózás már mindenki számára elérhető

Az online rádiózás már mindenki számára elérhető

Magyarországon nagyon sok ember hallgat rádió adásokat, melyek a stílusok összes vállfaját lefedik. Lehet közöttük találni rockosat, populáris zenét sugárzót, klasszikust, de hírekkel foglalkozót is. A népszerűségüket nagyban segíti, hogy a rádió adók bármikor, ingyen foghatók, akár az otthon lévő hagyományos rádióval vagy az autóba beszerelt lejátszóval. Az internetnek köszönhetően pedig egyre nagyobb a népszerűsége az online rádió adóknak, melyekhez elég egy számítógép, laptop vagy okostelefon.

Hol lehet online rádió adásokat találni?

Online rádió többféle módon található meg. Gyakori, hogy maguk a rádióadók sugározzák a saját adásukat a weboldalukon, melyet csak meg kell nyitni a böngészőben. Ilyenkor is ingyenes az adás, és bármeddig hallgatható.

A másik megoldás az olyan weboldalak használata, melyek kifejezetten azért készültek, hogy bemutassák ezeket az élő rádió adásokat. A használatukkal fogható például a Klubrádió online adása, a Bartók Rádió műsora vagy az Aktív rádió online változata. Az ilyen helyek sokféle más szolgáltatást is kínálnak, például röviden bemutatják az adott műsorszóró történetét, linkelik a weboldalukat, Facebook oldalukat és más közösségi média felületeiket. Általában fel van tüntetve náluk a telefonos elérhetőség és az e-mail cím, valamint gyakran a vételi frekvenciák is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük